Една новина заинтригува  света на футбола, макар и да остана

...
Една новина заинтригува  света на футбола, макар и да остана
Коментари Харесай

Зидан трупа опит в Ювентус за шеф на Реал?

 Венгер и Почетино са любимци да сменят Зидан
Една вест заинтригува  света на футбола, въпреки и да остана в сянката на мегатрансфера на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус.

Името на " Старата госпожа " още веднъж е забъркано, както и на Реал, само че този път основното настоящо лице е някогашният треньор на " белия балет " Зинедин Зидан. Французинът шокиращо напусна Реал след спечелването на третата поредна купа от Шампионската лига и от този момент не е дал явен знак за бъдещето.

Сега излиза наяве, че той по всяка възможност ще стартира работа като асистент състезателен шеф точно в Ювентус. В Торино той ще бъде на послушание и образование от титуляра в длъжността - 46-годишният му връстник Фабио Паратичи. Какво може да значи, че един треньор на гребена на вълната приема по-малко влиятелна позиция?

Вече се появи доктрина, че Зинедин Зидан се готви не за нещо друго, а за президентския пост в Реал Мадрид, защото сегашния му началник Флорентино Перес е към този момент на 71 години и му е време да излиза в пенсия. В Ювентус под зоркия взор на Паратичи Зизу ще натрупа по този начин нужния опит по състезателен мениджмънт - по какъв начин да договаря с играчи и сътрудници, ще води връзката сред шефове и треньора.

По същия метод Зизу построи и треньорската си кариера, като в началото попиваше познания от фамозния треньор Карло Анчелоти. Легендарният французин към този момент е изпълнявал и роля на състезателен шеф в Реал, само че там тази функционалност е чисто представителна, защото всички значими въпроси се вземат решение от Перес.

Другата версия е, че Зидан ще е идващият треньор на Ювентус. Именно по тази причина е бил определен вид той да стартира работа едвам през октомври. Дотогава ще стане ясно до каква степен Роналдо се е сработил с сегашния треньор Масимилиано Алегри. Като цяло обстановката е много деликатна за самия Алегри, защото за него ще е мъчно да работи под опасността да бъде заменен във всеки един миг от Зидан.

За Зизу също е комплицирано. Той може би откровено има вяра, че отива на образование като асистент състезателен шеф, само че когато му предложат да смени Алегри, ще се окаже в комплицирана алтернатива - или да откаже, или да поведе Ювентус към трофея в Шампионската лига.

При всички положения ни чакат забавни и вълнуващи мигове с Ювентус, където в действителност става доста забавно с наличието на Роналдо и Зидан по едно и също време. Футболът завоюва от това, че Зидан остава в Европа, а не отиде в Катар, както се заприказва в началото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР